top of page
Search
  • Writer's pictureDusan

Chovateľská stanica leonbergrov LEON CRIZLY

Chov leonbergerov v chovateľskej stanici Crizly začala Ing. Jarmila Plešková s manželom Milanom Pleškom v roku 1994 kúpou prvého leonbergera, menom CRIZLY Zlatá Labka, podľa ktorého je taktiež pomenovaná chovateľská stanica. Náš chov leonkov je jeden z najstarších na území Slovenskej republiky a v súčastnosti už nie je skoro žiadny starší chov.

CRIZLY zasiahol veĺmi pozitívne do života našej rodiny, stal sa doslova jej členom. Tento energický pes svojím úsmevom a priateľským správaním neobyčajne oslnil celé okolie a stal sa maskotom našej rodiny a spoločníkom v každej životnej situácii. Bohužial náhle zahynul v septembri 1999. Jeho smrť nás hlboko zasiahla a bolo jasné, že sa svojej lasky nedokážeme vzdať. Z toho dôvodu sme v čo najkratšom čase prijali do rodiny nového člena, leonbergera s menom JON Dunajsá Lužná a krátko na to KLER Dunajská Lužná.

Logo chovateľskej stanice Leon Crizly tvorí hlava usmievavého leonbergera, ktorý má znázorňovať nášho prvého psa Crizlyho. Mohutné pohorie v pozadí je symbolické pre Slovensko a je aj ideálnym domovom pre túto neobyčajnú rasu psov.

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page